Acasă
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online
Avem 1 vizitator online

 

 

 
Conţinut
Despre
Image
Transparency International - Moldova (TI-Moldova), ca filială naţională a organizaţiei mondiale anti-corupţie Transparency International a fost înregistrată la 14 iunie 2000.

Una din principalele priorităţi ale Transparency International - Moldova este promovarea unei mişcări anti-corupţie, convocarea celor mai proactive personalităţi cunoscute în ţară drept promotori ai principiilor transparenţei, democraţiei şi evidenţei.

 În prezent TI-Moldova implementează proiecte finanţate de către Auswartiges Amt(Ministerul Afacerilor Externe a Germaniei)

Citeşte mai departe...
 
SISTEMUL NAȚIONAL DE INTEGRITATE

29.07.2014

sni_2014.jpg

 

Scopul acestui studiu constă în identificarea punctelor slabe din cadrul legal şi practica funcţionării instituţiilor SNI şi formularea propunerilor de consolidare a acestui sistem în vederea eficientizării prevenirii şi combaterii corupţiei.

Atragem atenţia că Sistemul Naţional de Integritate nu evaluează nivelul corupţiei în domeniile publice, ci, mai degrabă, analizează vulnerabilitatea la corupţie a acestor domenii şi capacitatea acestora de a se opune pericolului corupţiei.

Sistemul Național de Integritate Moldova 2014.pdf 

 
EVALUAREA SISTEMULUI NAŢIONAL DE INTEGRITATE: MOLDOVA 2014

29.07.2014

sni_sumar.jpg

 

SUMAR EXECUTIV 

Sistemul Naţional de Integritate este o evaluare a capacităţilor statului de a se opune corupţiei în 13 piloni ai vieţii publice din instituţiile-cheie anticorupţie şi actorii nestatali. Evaluarea este efectuată în baza unei metodologii a Transparency International aplicată în peste 100 de ţări ale lumii. 

Caracteristicile evaluării includ abordarea distanţată şi holistică a domeniilor evaluate, contrapunerea situaţiei de jure cu cea de facto, aplicarea metodelor calitative şi cantitative, abordarea constructivă, utilizarea diferitor surse de informaţie, cum ar fi cadrul legal naţional, rapoartele şi cercetările organizaţiilor internaţionale, organismelor guvernamentale, thinktank-urilor şi ale mediului academic, interviurile cu experţii-cheie.  

Sumar executiv.pdf 

 
COMUNICAT DE PRESĂ
com_press0714.jpg

 

Eforturile de îmbunătăţire a guvernării democratice în Republica Moldova au fost subminate de corupţia în partidele politice şi sistemul judiciar, remarcă Transparency International - Moldova (TI-Moldova) în Raportul de evaluare a Sistemului Naţional de Integritate (SNI) lansat la 29 iulie 2014.

Raportul a fost realizat în cadrul unui proiect regional finanţat de Uniunea Europeană. În raport s-a evaluat vulnerabilitatea la corupţie a 13 domenii/autorităţi ale SNI: Legislativul, Executivul, Judiciarul, sectorul public, Poliţia, Comisia Electorală Centrală, Ombudsmanul, Curtea de Conturi, autorităţile anticorupţie, partidele politice, mass-media, societatea civilă şi sectorul privat, şi s-a concluzionat că acest sistem trebuie reformat. 

  Comunicat de presa.pdf

 
Transparency International - Moldova lansează ediţia IX a concursului „Reflectarea corupţiei în presa scrisă”

logotop.png

 

Chişinău, 25 iulie 2014. Transparency International - Moldova lansează ediţia IX a concursului pentru jurnalişti „Reflectarea corupţiei în presa scrisă”. Scopul concursului este de a încuraja reflectarea argumentată a fenomenului corupţiei de către jurnaliştii de investigaţie şi de a diminua toleranţa faţă de acest fenomen. 

La concurs sunt invitate persoanele care au elucidat fenomenul corupţiei din Republica Moldova în presa scrisă în perioada septembrie 2012 – prezent. 

Citeşte mai departe...
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 5 din 29