Acasă
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Căutare
Adaugă intrebare
   Autor :
  alex
  Localitatea :
  kisinau
 Întrebare :

buna ziua,am un proces verbal intocmit de politia rutiera,procesul nu lam semnat,martori nu au fost ca nam semnat,cind am vazut procesul verbal au aparut 2 martori inprovizati fara date ,unul cu nr. de mobil altul numai satul de undei,akum a venit scrisoa

Răspuns:

Bună ziua! 
Codul contravențional al RM 
Articolul 448. Contestaţia împotriva procesului- verbal 
cu privire la contravenţie 
(1) În decursul a 15 zile de la data aducerii la cunoştinţă a faptului încheierii procesului-verbal cu privire la contravenţie, contravenientul, victima sau reprezentantul acestora, procurorul sînt în drept să-l contesteze în instanţa de judecată în a cărei rază teritorială activează autoritatea din care face parte agentul constatator. 
(2) Contestaţia împotriva procesului-verbal cu privire la contravenţie se depune la autoritatea din care face parte agentul constatator. În cel mult 3 zile de la data depunerii contestaţiei, agentul constatator expediază în instanţă contestaţia şi dosarul cauzei contravenţionale. 
(3) Contestaţia suspendă executarea sancţiunii contravenţionale aplicată prin proces-verbal. 
(4) Persoana care face contestaţie împotriva deciziei de aplicare a sancţiunii contravenţionale nu plăteşte taxă de stat. 
(5) Contestaţia împotrivă hotărîrii cu privire la contravenţie poate fi depusă în decursul a 15 zile de la data pronunţării hotărîrii sau de la data aducerii ei la cunoştinţă, după caz. În cazul omiterii acestui termen din motive întemeiate, persoana faţă de care a fost pronunţată hotărîrea poate fi repusă în termen, la cerere, de către autoritatea (persoana cu funcţie de răspundere) împuternicită să examineze contestaţia. 
VĂ SUGERĂM SĂ CONTESTAȚI PROCESUL VERBAL ÎN PARTEA CE ȚINE DE MARTORII CARE L-AU SEMNAT. 
BAFTĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
back