Home arrow Newspaper Articles
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online

 

 

 
Content
Newspaper Articles
”Păcatele” Parlamentului R. Moldova
Available only in romanian

30.01.2014

Instituţia formată şi condusă de aleşii poporului se confruntă cu mai multe probleme: corupţie, impunitate şi legi nerespectate. „Cea mai mare provocare pentru Parlamentul nostru este să-şi sporească credibilitatea”, relevă autorii unei evaluări complexe a Parlamentului. Barometrul de opinie publică atestă, constant, o reducere a încrederii cetăţenilor R. Moldova în Parlament. 

Read more...
 
Educația și profesorii, între bani, etic și viitorul copiilor
Available only in romanian

29.01.2014

În timp ce în R. Moldova învățământul preuniversitar este declarat gratuit de către autorități, plățile informale în acest domeniu rămân a fi valabile, ba chiar e un fenomen obișnuit și „absolut necesar”. Totuși, părinții și copiii care plătesc sunt rareori dispuși să-și dezvăluie identitatea în fața presei, din frică de a nu afecta cursul studiilor, dar și aprecierea copiilor în instituțiile de învățământ.
În anul 2012, pentru învățământul primar și secundar general, statul a alocat 3,792 mln. lei din bugetul public național sau 4,3 din PIB față de 3,8 în 2005. Aceasta în timp ce numărul elevilor a scăzut de la aproximativ 514 mii la 364 mii. De altfel, în perioada 2005-2013, cheltuielile din domeniul învățământului au crescut de la 2,8 mii lei per elev la 10,4 mii lei per elev, adică de circa patru ori. În același timp, bugetul anului 2014 prevede 31,605 mii lei pentru învățământul preșcolar și respectiv 734,5 mii lei pentru cel secundar.
Banii – în față, etica – în umbră

Read more...
 
Oficialii moldoveni susțin că Cipru este un offshore și vor să impună restricții firmelor din acest stat
Available only in romanian

29.01.2014

Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Moldova (CNPF) intenţionează să restricţioneze accesul persoanelor rezidente în zonele offshore în acţionariatul asiguratorilor (reasiguratorilor) din Republica Moldova. În listă ar urma să fie inclus şi Cipru, care deja de 10 ani a fost exclus din lista statelor offshore de majoritatea statelor lumii, inclusiv Moldova.

Read more...
 
Primele rezultate ale evaluării Sistemului Național de Integritate discutate cu reprezentanții autorităților publice
Available only in romanian

24.01.2014

7piloni.jpg

 

La 21 ianuarie 2014, în cadrul şedinţei Alianţei Anticorupţie (AAC), Transparency International – Moldova a prezentat rezultatele evaluării următorilor şapte piloni din Sistemul Naţional de Integritate1(SNI): Parlamentul, Curtea de Conturi, Comisia Electorală Centrală, Instituţia Ombudsmanului, Mass-media, Sectorul public şi Sectorul privat. La şedinţa au participat reprezentanţii Cancelariei de Stat, Parlamentului Republicii Moldova şi Centrului Naţional Anticorupţie.

Comunicat 7 Piloni SNI Comunicat 7 Piloni SNI 278.51 Kb

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 17 - 20 of 1352