Acasă arrow Articole din presă
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Articole din presă
Aviz pozitiv la Guvern; Deputații ar putea rămâne fără imunitate

16.12.2013

Deputații ar putea să nu mai beneficieze de imunitate parlamentară. Proiectul de modificare a Constituției a fost avizat pozitiv de Guvern.

Inițiativa legislativă, semnată de 50 de deputați, propune modificarea articolului 70 din Constituție și completarea articolului 71.

Citeşte mai departe...
 
În UE, fără corupţie

11.12.2013


Nu veţi ajunge în Uniunea Europeană fără a combate corupţia, care este adânc înrădăcinată în toate domeniile. Aceasta este constatarea ambasadorului Germaniei în Republica Moldova făcută în cadrul prezentării un studiu privind finalitatea dosarelor de corupţie. Matthias Meyer crede că toţi trebuie să fie egali în faţa în legii, astfel încât de răspundere penală să nu scape nici demnitarii de rang înalt.

Citeşte mai departe...
 
Anatolie Danighevici: „Lipsa responsabilităţii personale a procurorului constituie un sol fertil pentru corupţie”

11.12.2013

Irina Astahova

În noiembrie a fost publicat Conceptul de reformare a procuraturii. În pofida declaraţiilor optimiste ale reprezentanţilor Procuraturii Generale şi ale Ministerului Justiţiei despre susţinerea totală a reformelor propuse în Concept, nu toţi angajaţii sistemului le aprobă. Mai mult, în interiorul procuraturii se coace nemulţumirea, atît faţă de procesul elaborării documentului, cît şi față de contradicţiile acestuia cu prevederile Constituţiei. Despre situaţia din procuratura din Moldova, precum şi despre necesitatea şi argumentarea reformelor propuse a relatat într-un interviu oferit Irinei Astahova Anatolie Danighevici, care a activat 36 de ani în organele procuraturii, 28 dintre care în calitate de procuror în raioanele Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Călăraşi.

Citeşte mai departe...
 
Șeful Delegației UE: Corupţia de la nivel înalt aduce pierderi enorme

10.12.2013

Mituirea agenților rutieri sau banii achitați pentru a obține mai rapid unele servicii este doar o mică parte din fenomenul corupției. Economia are de suferit pierderi enorme anume din cauza corupției de la nivel înalt.

Declarațiile au fost făcute de şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, în cadrul Conferinţei Naţionale „Progrese şi perspective în reprimarea corupţiei”, desfășurată astăzi la Chișinău.

Citeşte mai departe...
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 29 - 32 din 1357