Home arrow Activities
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online
We have 1 guest online

 

 

 
Content
Activities
Constatări şi recomandări la atelierul II „Declararea şi verificarea averilor şi intereselor” din cadrul Conferinţei Naţionale Anticorupţie „Progrese şi perspective în reprimarea corupţiei”
Available only in romanian

10.12.2013

Constatări:

Cadrul legislativ privind declararea averilor şi intereselor personale conţine un şir de inexactităţi, dublări de competenţe, oferind posibilităţi pentru interpretări abuzive şi neuniforme ale prevederilor legale. Mecanismele de control al averilor şi intereselor personale sunt deficitare. În acest sens, se constată un nivel de cunoaştere şi de implementare insuficient al mecanismelor de identificare şi tratare a conflictelor de interese în cadrul instituţiilor publice. Comisia Naţională de Integritate (CNI) întâmpină mai multe dificultăţi în ceea ce priveşte independenţa, funcţionarea şi comunicarea cu publicul. Motivele constatării de către CNI a conflictelor de interese nu sunt date publicităţii, iar agenda şedinţelor deschise ale CNI nu se anunţă în prealabil. La fel, nu se cunoaşte dacă actele administrative adoptate în conflict de interese sunt anulate pe cale judiciară de către CNI. Remunerarea membrilor şi angajaţilor CNI nu este conformă standardelor internaţionale care prevăd salarii corespunzătoare pentru persoanele care activează în instituţii cu vocaţie anticorupţie. Lipsa sancţiunilor descurajatoare pentru încălcarea regimului declarării veniturilor, proprietăţilor, a intereselor personale şi al conflictelor de interese reduc impactul scontat al acestor mecanisme de prevenire a corupţiei şi nu contribuie la responsabilizarea funcţionarilor publici. 

Read more...
 
E-Transformare
Available only in romanian

09.12.2013

etransformare.jpg

 

Asociaţia Obştească Transparency International – Moldova salută iniţiativele Centrului de Guvernare Electronică de elaborare a Planului de acţiuni 2014 pentru implementarea Programului strategic de modernizare tehnologică a e-guvernării (e-Transformare). Este salutar faptul că multe din acţiunile planificate poartă un caracter concret, axându-se pe sporirea accesului la informaţiile cu caracter public, extinderea serviciilor electronice, dezvoltarea platformei de participare a socităţii civile la luarea deciziilor.

 

E-TRANSFORMARE E-TRANSFORMARE 85.12 Kb

 
Propuneri Codul Educatiei
Available only in romanian

 05.12.2013

PropuneriCodEducatie.jpg

 

Alianța Anticorupție, salută în linii mari prevederile proiectului Codului Educaţiei, în special  măsurile facilitării  accesului la educaţie, ridicarea exigenţelor faţă de managerii-gestionari ai resurselor publice, diminuării practicilor discriminatorii şi coruptibile, dar formulăm o serie de propuneri.

Propuneri Codul Educatiei Propuneri Codul Educatiei 224.87 Kb

 
Declaratia TI despre reforma judiciara
Available only in romanian

26.09.2013

declaratia-ti.jpg

 

Declaratia TI despre reforma judiciara Declaratia TI despre reforma judiciara 162.93 Kb

 
Atac asupra presei
Available only in romanian

22.07.2013

atacpresa.jpg

 

            Atac asupra presei Atac asupra presei 303.79 Kb

 

Răspuns:

            Raspunsul Procuraturii Generale Raspunsul Procuraturii Generale 42.33 Kb

   

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>

Results 1 - 5 of 37