Home
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online

 

 

 
Content
Legislativul a operat modificari in Codul Contraventional
Available only in romanian

23.06.2011

Protectionismul, nedeclararea conflictului de interese si tainuirea unui act de coruptie vor fi sanctionate dur. Asta dupa ce astazi Legislativul a operat modificari in Codul Contraventional, relateaza MOLDPRES.

Potrivit proiectului de modificare si completare a Codului contraventional al Republicii Moldova, protectionismul se va sanctiona cu amenda de la 1000 la 3000 de lei aplicata persoanei fizice, cu amenda de la 3000 la 6000 de lei aplicata persoanei cu functie de raspundere.

Viorel Chetraru, director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei, a comunicat jurnalistilor ca modificarile aprobate astazi, prevad introducerea responsabilitatii pentru protectionism si nedeclararea conflictului de interese. "Aceste norme legale noi, dar si majorarea sanctiunilor, vor responsabiliza agentii economici, dar si persoanele fizice". El a adaugat ca sanctiunile trebuie majorate pentru ca unele persoane fizice achita amenzi pentru diverse infractiuni care sint mici si se reintorc la activitatile lor ilegale.

Conform proiectului, fapta de nedeclarare a conflictului de interese, savirsita in exercitiul functiunii de catre persoana care activeaza in cadrul unei autoritati publice, va fi sanctionata cu amenda de la 3000 la 6000 de lei. De asemenea, tainuirea unui act de coruptie de catre o persoana cu functie de raspundere se va sanctiona cu amenda de la 1000 la 3000 lei. Tot o amenda, ce va varia intre 1000 si 3000 de lei, vor plati functionarii si pentru tainuirea actelor de coruptie, noteaza MOLDPRES.
 
< Prev   Next >