Home arrow Newspaper Articles arrow Firmele vor fi obligate să anunţe Fisc-ul despre tranzacţiile ce depăşesc 100 mii de lei
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online

 

 

 
Content
Firmele vor fi obligate să anunţe Fisc-ul despre tranzacţiile ce depăşesc 100 mii de lei
Available only in romanian

09.02.2012

Cu începere de la 1 iulie 2012, Fisc-ul va lansa un registru electronic al facturilor fiscale unde fiecare agent economic va trebui să plaseze, obligatoriu, informaţiile privind efectuarea tranzacţiilor ce depăşesc 100 mii de lei, transmite MOLDPRES.

Nicolae Platon, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), a menţionat, astăzi, la o conferinţă de presă, că acest fapt va permite depistarea firmelor fantomă, în acest sens urmînd să fie creată şi o subdiviziune nouă în cadrul Fisc-ului care va monitoriza permanent informaţiile respective. În context, Platon a specificat că în anul curent organele fiscale vor reduce numărul controalelor totale la întreprinderi, dar le vor  spori pe cele operative la contribuabilii care nu se vor conforma benevol legii.

De asemenea, în anul curent, IFPS urmează să elaboreze mecanismul privind evaluarea veniturilor în baza metodologiei indirecte, precum şi de reglementare a tranzacţiilor efectuate prin zonele off-shore.

Platon a mai anunţat că în acest an va fi iniţiată reorganizarea instituţională a Serviciului Fiscal, care prevede ca în următorii patru ani, din 25 de oficii teritoriale să rămînă doar opt oficii regionale.

Potrivit datelor Serviciului Fiscal, eschivarea de la achitarea impozitelor în toate domeniile economiei naţionale prejudiciază  bugetul de stat cu miliarde de lei. Anual, numai în urma controalelor efectuate la agenţi  economici, sînt percepute, în medie, în jur de 400 milioane de lei, în contextul evaziunilor fiscale, notează MOLDPRES.

© 2012 MOLDPRES
 
< Prev   Next >