Acasă arrow Articole din presă arrow Chetraru, despre performaneţele CCCEC: numărul crimelor economice descoperite a crescut cu 40%
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Chetraru, despre performaneţele CCCEC: numărul crimelor economice descoperite a crescut cu 40%

22.05.2012

Peste 530 de infracţiuni au fost înregistrate în primele patru luni ale anului curent

Peste 530 de infracţiuni, care intră în competenţa Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), au fost înregistrate în primele patru luni ale anului curent. Acest număr este în creştere cu circa 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Din acestea, 54%, constituie infracţiunile grave, 33% - de gravitate medie şi 13% - infracţiunile uşoare. Despre aceasta a anunţat directorul CCCEC, Viorel Chetraru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Chetraru a mai menţionat că, pe parcursul primelor patru luni ale anului, a fost desfăşurată urmărirea penală în 1857 de dosare. Astfel, fiecărui ofiţer anticorupţie revenindu-i cîte 48 de cauze penale aflate în derulare. Totodată, de la începutul anului, au fost expediate în judecată 121 de cauze penale, majoritatea dintre care fiind legate cu cazuri de corupţie.

În 4 luni ale anului 2011, au fost înregistrate 359 de crime economice şi de corupţie, în aceiaşi perioadă a anului 2010 – 417 cazuri, iar în 2009 – 342 de cazuri.

www.news.point.md

 
< Precedent   Următor >