Home arrow Newspaper Articles arrow Politistii, cei mai corupti! De ce nici un ofiter de la CCCEC nu a fost prins cu mita. Explicatia lui Chetraru
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online

 

 

 
Content
Politistii, cei mai corupti! De ce nici un ofiter de la CCCEC nu a fost prins cu mita. Explicatia lui Chetraru
Available only in romanian

22.05.2012

Se pare ca iau mita chiar cei care ar trebui sa puna capat coruptiei, adica politistii. Constatarea ii apartine Centrului Anticoruptie dupa ce a numarat dosarele intentate in ultimele patru luni. Nici aceasta institutie nu este fara pacate. O recunoaste directorul ei, care insa afirma ca ofiterii anticoruptie nu pot fi retinuti pentru ca stiu foarte bine cum sa se pazeasca.

 

Asa explica directorul Centrului Anticoruptie faptul ca pana acum nici un ofiter de-al sau nu a fost prins cu mita. In schimb, Viorel Chetraru se lauda ca, in ultimul an, 7 angajati au fost demisi pentru ca ar fi comis abuzuri in instrumentarea dosarelor. Si daca in institutie coruptia ar fi la ea acasa, se pare, totusi, ca l-ar ocoli pe seful de aici.

In cadrul unei conferinte de presa, institutia a anuntat ca cel mai afectat de coruptie este Ministerul de Interne. Astfel, in ultimele 4 luni, ofiterii au deschis 27 de cauze penale pe numele unor politisti, de doua ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Locul doi ii revine Ministerului Educatiei, urmat de cel al Sanatatii.

Justistia se afla pe locul patru si incheie topul. Procurorii si judecatorii nu se prea regasesc in aceste cifre.

Potrivit lui Chetraru, in primele 4 luni ale acestui an, Centrul Anticoruptie a descoperit peste 530 de infractiuni, cu 30 la suta mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Peste 100 au fost deferite justitiei. Centrul este o structura a Guvernului, cu un sef desemnat pe patru ani de catre Executiv.
 
Raportul vine dupa ce ultimul timp mai multe sondaje, dar si institutii europene au atentionat ca fenomenul coruptiei exista. O reactie a avut-o ieri si seful de la FMI care a declarat ca dezvoltarea economica a tarii este impiedicata, in mare parte, de coruptie.

http://www.protv.md/stiri/social/politistii-cei-mai-corupti-de-ce-nici-un-ofiter-de-la-cccec-nu.html

 
< Prev   Next >