Acasă arrow Articole din presă arrow Politistii, cei mai corupti! De ce nici un ofiter de la CCCEC nu a fost prins cu mita. Explicatia lui Chetraru
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online
Avem 1 vizitator online

 

 

 
Conţinut
Politistii, cei mai corupti! De ce nici un ofiter de la CCCEC nu a fost prins cu mita. Explicatia lui Chetraru

22.05.2012

Se pare ca iau mita chiar cei care ar trebui sa puna capat coruptiei, adica politistii. Constatarea ii apartine Centrului Anticoruptie dupa ce a numarat dosarele intentate in ultimele patru luni. Nici aceasta institutie nu este fara pacate. O recunoaste directorul ei, care insa afirma ca ofiterii anticoruptie nu pot fi retinuti pentru ca stiu foarte bine cum sa se pazeasca.

 

Asa explica directorul Centrului Anticoruptie faptul ca pana acum nici un ofiter de-al sau nu a fost prins cu mita. In schimb, Viorel Chetraru se lauda ca, in ultimul an, 7 angajati au fost demisi pentru ca ar fi comis abuzuri in instrumentarea dosarelor. Si daca in institutie coruptia ar fi la ea acasa, se pare, totusi, ca l-ar ocoli pe seful de aici.

In cadrul unei conferinte de presa, institutia a anuntat ca cel mai afectat de coruptie este Ministerul de Interne. Astfel, in ultimele 4 luni, ofiterii au deschis 27 de cauze penale pe numele unor politisti, de doua ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Locul doi ii revine Ministerului Educatiei, urmat de cel al Sanatatii.

Justistia se afla pe locul patru si incheie topul. Procurorii si judecatorii nu se prea regasesc in aceste cifre.

Potrivit lui Chetraru, in primele 4 luni ale acestui an, Centrul Anticoruptie a descoperit peste 530 de infractiuni, cu 30 la suta mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Peste 100 au fost deferite justitiei. Centrul este o structura a Guvernului, cu un sef desemnat pe patru ani de catre Executiv.
 
Raportul vine dupa ce ultimul timp mai multe sondaje, dar si institutii europene au atentionat ca fenomenul coruptiei exista. O reactie a avut-o ieri si seful de la FMI care a declarat ca dezvoltarea economica a tarii este impiedicata, in mare parte, de coruptie.

http://www.protv.md/stiri/social/politistii-cei-mai-corupti-de-ce-nici-un-ofiter-de-la-cccec-nu.html

 
< Precedent   Următor >