Home arrow Newspaper Articles arrow Curtea de Conturi a depistat carenţe la colectarea impozitelor în raionul Străşeni
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online

 

 

 
Content
Curtea de Conturi a depistat carenţe la colectarea impozitelor în raionul Străşeni
Available only in romanian

24.05.2012

Administraţia raionului Străşeni se confruntă cu probleme în colectarea taxelor locale. Concluzia aparţine Curţii de Conturi /CCRM/ care a examinat astăzi un raport de audit al administraţiilor locale din raion, informează MOLDPRES.

CCRM constată că "nemobilizarea resurselor în teritoriu creează riscuri pentru bugetul de stat şi generează subestimări în veniturile bugetare cu circa 2,8 mln de lei". Auditorii de la CCRM au depistat că multe companii care activează în raionul Străşeni au avut restanţe la bugetul public naţional în sumă de 18 mln de lei, la sfîrşitul anului trecut.

"Aveţi un potenţial economic enorm, dar vă bizuiţi pe transferurile de la bugetul de stat în proporţie de 96%", s-a adresat conducătorilor din Străşeni preşedintele Curţii de Conturi Serafim Urechean. CCRM de asemenea s-a arătat îngrijorată că multe companii nu achită plata pentru arenda teritoriilor, iar pentru publicitatea exterioară se achită doar 20% din total.

CCRM constată totuşi că pe perioada efectuării auditului, autorităţile locale din raionul Străşeni au reuşit să dea reflectare contabilă la 70% din lacunele depistate de Curte. Preşedintele raionului Petru Voloşciuc a dat asigurări, la şedinţa publică a CCRM, că după alegerile locale din vara lui 2011, administraţiile au avut de soluţionat probleme stringente, iar acum trec la etapa de efectuare a ordinii în evidenţa contabilă, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md

 
< Prev   Next >