Acasă arrow Articole din presă arrow Curtea de Conturi a depistat carenţe la colectarea impozitelor în raionul Străşeni
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Curtea de Conturi a depistat carenţe la colectarea impozitelor în raionul Străşeni

24.05.2012

Administraţia raionului Străşeni se confruntă cu probleme în colectarea taxelor locale. Concluzia aparţine Curţii de Conturi /CCRM/ care a examinat astăzi un raport de audit al administraţiilor locale din raion, informează MOLDPRES.

CCRM constată că "nemobilizarea resurselor în teritoriu creează riscuri pentru bugetul de stat şi generează subestimări în veniturile bugetare cu circa 2,8 mln de lei". Auditorii de la CCRM au depistat că multe companii care activează în raionul Străşeni au avut restanţe la bugetul public naţional în sumă de 18 mln de lei, la sfîrşitul anului trecut.

"Aveţi un potenţial economic enorm, dar vă bizuiţi pe transferurile de la bugetul de stat în proporţie de 96%", s-a adresat conducătorilor din Străşeni preşedintele Curţii de Conturi Serafim Urechean. CCRM de asemenea s-a arătat îngrijorată că multe companii nu achită plata pentru arenda teritoriilor, iar pentru publicitatea exterioară se achită doar 20% din total.

CCRM constată totuşi că pe perioada efectuării auditului, autorităţile locale din raionul Străşeni au reuşit să dea reflectare contabilă la 70% din lacunele depistate de Curte. Preşedintele raionului Petru Voloşciuc a dat asigurări, la şedinţa publică a CCRM, că după alegerile locale din vara lui 2011, administraţiile au avut de soluţionat probleme stringente, iar acum trec la etapa de efectuare a ordinii în evidenţa contabilă, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md

 
< Precedent   Următor >