Acasă arrow Articole din presă arrow Trafic de influenţă pentru obţinerea permiselor de conducere
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Trafic de influenţă pentru obţinerea permiselor de conducere

24.05.2012

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, anterior, a documentat un locuitor al raionului Anenii Noi fiind bănuit de trafic de influenţă.
În fapt, bărbatul de 59 de ani, organiza favorizarea susţinerii cu uşurinţă a testelor şi a  certificatelor de absolvire a şcolii auto fără a frecventa programul de studii pentru obţinerea permiselor de conducere de diferite categorii.

Aşadar, în rezultatul mai multor măsuri operative de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală, efectuate de către ofiţerii Centrului, a fost demonstrată primirea de către bănuit a mijloacelor băneşti în sumă de 380 euro pentru eliberarea unui permis de conducere de categoria „B”.

Ulterior,   a fost efectuată o altă livrare de control în sumă de 180 euro, în urma căreia bărbatul afirma că are influenţă asupra angajaţilor Ministerului Tehnologii Informaţionale pentru favorizarea susţinerii examenelor pentru categoria „C”.

În rezultatul percheziţiei efectuate la domiciliul şi în automobilul bănuitului, au fost depistate mijloace băneşti livrate anterior precum şi înscrisuri de ciornă, agende cu notiţe referitor la persoanele care anterior s-au adresat  pentru obţinerea ilegală a permisului de conducere.

Actualmente bărbatul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC.

Astfel, a fost pornită o cauză penală în temeiul lit. b), al. (2), art. 326 Cod penal al Republicii Moldova – „trafic de influenţă”.

www.cccec.md

 
< Precedent   Următor >