Acasă arrow Articole din presă arrow Verdict în dosarul „URANIU - 2011”
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Verdict în dosarul „URANIU - 2011”

24.05.2012

Instanța de judecată a emis sentința pentru 3 membri activi ai grupării criminale specializate în contrabanda cu uraniu, transmite Procuratura Generală. Astfel, cetăţeanca Federaţiei Ruse, în vîrstă de 38 de ani, locuitoare a oraşului Tiraspol, a fost condamnată la 3 ani privațiune de libertate, complicele acesteia a primit 5 ani de detenţie, iar celui de-al treilea inculpat instanţa i-a stabilit o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 750 unități convenționale.

Amintim că, la finele lui iunie 2011, în centrul Capitalei au fost reţinute 5 persoane, bănuite de contrabandă cu substanţe radioactive. Tot atunci procurorii au declanşat o cauză penală sub aspectul, creării şi conducerii organizaţiei criminale, contrabandă, procurarea, păstrarea, transportarea, folosirea materialului nuclear - Uraniu 235 (U-235).

Începînd cu aprilie 2011 persoanele învinuite au creat o comunitate criminală stabilă, specializată în procurarea, păstrarea, transportarea prin contrabandă şi comercializarea reprezentanţilor lumii interlope a uraniului. Potrivit procurorilor, inculpaţii dispuneau de o cantitate de 1 kilogram de uraniu, pe care intenţionau să-l comercializeze la un preţ de 32 milioane de euro.

În privinţa celorlalţi membri ai grupării criminale, care au fost anunţaţi în căutare, urmărirea penală continuă într-o procedură separată.

www.unimedia.md
 
< Precedent   Următor >