Acasă arrow Articole din presă arrow Forţele de ordine au reţinut marfă de contrabandă estimată la cca 300 mii de lei
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online
Avem 1 vizitator online

 

 

 
Conţinut
Forţele de ordine au reţinut marfă de contrabandă estimată la cca 300 mii de lei

30.05.2012

Angajaţii Comisariatului de poliţie din Dubăsari au reţinut fondatorii a două firme, care introduceau ilegal în R. Moldova, prin regiunea transnistreană, mărfuri de larg consum, procurate în Ucraina. Marfa de contrabandă era comercializată în municipiul Chişinău prin intermediul  unor agenţi economici, deţinători de patente, relatează MOLDPRES.

Potrivit Centrului de presă al Departamentului Poliţie MAI, în urma unei informaţii operative, oamenii legii au identificat membrii acestei grupări, care se ocupau cu contrabanda de mărfuri. Suspecţii, de 36 şi 51 de ani, au creat schema frauduloasă pentru evitarea achitării taxelor de import, aferente introducerii bunurilor pe teritoriul vamal al Republicii Moldova. Mărfurile de larg consum erau procurate din oraşul Kiev şi se transportau în municipiul Chişinău.
 

Suspecţii au fost reţinuţi în flagrant, cînd transportau cu un automobil de model "Volkswagen LT 35" marfa de contrabandă. Observînd că sînt urmăriţi de poliţie, suspecţii au efectuat o manevră pentru a se întoarce în regiunea transnistreană, însă au fost stopaţi forţat pe podul de peste rîul Nistru, care leagă oraşele  Criuleni şi  Dubăsari.

În urma controlului automobilului, poliţia a depistat un asortiment vast de mărfuri de larg consum, inclusiv suplimente alimentare pentru sportivi, aparataj foto-video, dispozitive pentru stocarea informaţiei, accesorii pentru tipografii şi aparate de imprimare, etc. Valoarea încărcături a fost estimată la circa 300 mii lei.

În urma anchetei poliţia a mai stabilit că după livrarea la destinaţie, marfa se comercializa la preţ de piaţă, prin intermediul dublei contabilităţi, reflectîndu-se eronat datele contabile cu privire la vînzări, fiind utilizate în acest scop facturi de livrare către deţinătorii de patente sau firme fantome, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md

 
< Precedent   Următor >