Acasă arrow Articole din presă arrow Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 300 mii lei, a declarat ministrul Muncii
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 300 mii lei, a declarat ministrul Muncii

07.06.2012

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 300 mii lei, în perioada 2009-2012, pentru că unele ajutoare sociale au ajuns nu doar în familii sărace, aşa cum prevede legea. O declaraţie în acest sens a făcut astăzi Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, la o conferinţă de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului, neregulile au fost depistate în urma unor controale inopinate, efectuate de Inspecţia Socială în raioanele  Nisporeni, Drochia, Orhei, Ialoveni, Ungheni, Călăraşi, Cahul, Teleneşti, Floreşti.

Totodată, Buliga susţine că nu poate sancţiona asistenţii sociali, pentru că ei activează în subordinea consiliilor raionale, care ar trebui să înainteze o acţiune în judecată pe marginea acestor delapidări de fonduri.

Mircea Grigorev, şeful Inspecţiei Sociale a precizat că bugetul de stat a avut de pierdut, deoarece unele familii declarau venituri mai mici decît le aveau în realitate. Totodată, unii asistenţi sociali corectau informaţia din cererile de prestaţii sociale, fără acordul solicitantului. "Sau, şi mai grav, se modificau intenţionat datele din cererile de ajutor social, de către colaboratori ai secţiilor raionale, pentru a mări cuantumul ajutorului social", a adăugat Grigorev.

În anul 2011, circa  80 de mii de familii au primit ajutor social. Peste 80% din familii beneficiare de ajutor social  au în componenţa lor cel puţin un copil. Cuantumul mediu al acestei prestaţii pentru familiile cu copii a constituit  peste 800 lei. La finele anului trecut, Guvernul a instituit, în subordinea Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Inspecţia Socială. Instituţia nou-creată are misiunea să verifice aplicarea corectă a legilor privind acordarea ajutorului social, ajutorului pentru perioada rece a anului şi a serviciilor sociale, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md
 
< Precedent   Următor >