Acasă arrow Articole din presă arrow CCCEC audiază 15 profesori, suspectaţi că au favorizat elevii la examenul de BAC
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
CCCEC audiază 15 profesori, suspectaţi că au favorizat elevii la examenul de BAC

08.06.2012

În urma unei informaţii operative, ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) au surprins astăzi în flagrant delict 15 profesori, care prin intermediul reţelelor sociale transmiteau răspunsurile elevilor care susţineau examenul la BAC, informează MOLDPRES.

Bogdan Zumbreanu, şef al Direcţiei generale de urmărire penală a CCCEC, a declarat pentru mass-media că ofiţerii Centrului au primit de la un tînăr  informaţia precum că de la el a fost solicitată suma de 2200 de lei pentru posibilitatea de a intra în sală cu telefonul mobil şi a primi ulterior rezultatele la test.
 

Potrivit investigaţiilor preliminare, răspunsurile au fost primite de circa 20 de elevi, care susţineau examenele de bacalaureat. Ofiţerii anticorupţie au depistat telefoane mobile asupra a 21 de liceeni. Toţi profesorii, suspectaţi de transmiterea răspunsurilor au fost invitaţi în după-amiaza zilei de astăzi la CCCEC pentru a fi audiaţi pe cazul dat.

"Ei vor fi audiaţi cu asigurarea drepturilor la apărare, tăcere şi de a nu mărturisi împotriva sa. Nu se ştie dacă vor fi reţinuţi, dar nu este exclus. Ei riscă o pedeapsă de la 2 la 7 ani, dar şi interzicerea de a ocupa anumite funcţii pe o anumită perioadă sau achitarea de la 20 pînă la 60 mii de lei", a spus Zumbreanu.

Oficialul Centrului a refuzat să spună în care liceu a fost documentat cazul respectiv, precum şi să de-a numele profesorilor, notează MOLDPRES.
WWW.CCCEC.MD
 
< Precedent   Următor >