Acasă arrow Articole din presă arrow Comisia Europeană a lansat un nou portal pentru transparenţă
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Comisia Europeană a lansat un nou portal pentru transparenţă

 08.06.2012

Comisia Europeană a lansat, joi, un nou portal internet pentru transparenţă, prin intermediul căruia procesele decizionale ale executivului UE vor deveni mai deschise şi mai accesibile cetăţenilor, relevă un comunicat de presă al executivului UE, informează AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Portalul serveşte drept fereastră către gama largă de instrumente dezvoltate în ultimii ani, pentru a facilita monitorizarea de către public şi pentru a îmbunătăţi capacitatea cetăţenilor de a-şi exercita drepturile. Acesta oferă acces rapid şi direct la informaţii despre legislaţie, evaluările impactului, grupurile de experţi şi comitetele consultative, consultările, reprezentarea intereselor şi lobby-ul, accesul la documente şi beneficiarii fondurilor UE.

"Comisia a condus eforturile în direcţia unei mai mari deschideri şi transparenţe ale procesului decizional în UE, dar mai putem îmbunătăţi în continuare lucrurile. I-am ascultat pe cei care utilizează numeroasele noastre instrumente de transparenţă şi mulţi se plîng de faptul că instrumentele sînt dispersate pe site-ul internet Europa şi, uneori, sînt greu de găsit. Portalul pentru transparenţă regrupează toate aceste instrumente şi multe alte informaţii, acordîndu-le locul central care li se cuvine", a afirmat vicepreşedintele CE Maros Sefcovic, responsabil pentru relaţii interinstituţionale şi administraţie.

Pentru a asigura o utilizare cît mai uşoară a noului portal, au fost invitaţi să-l testeze utilizatori din diverse sectoare, inclusiv ONG-uri, media, reprezentanţi ai grupurilor de interese şi ai Parlamentului European.

www.moldpes.md
 
< Precedent   Următor >