Acasă arrow Articole din presă arrow Ofiţeri anticorupţie au percheziţionat centre de BAC şi domiciliile persoanelor implicate în fraudarea examenelor
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Ofiţeri anticorupţie au percheziţionat centre de BAC şi domiciliile persoanelor implicate în fraudarea examenelor

12.06.2012

Ofiţeri ai Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), în comun cu reprezentanţi ai Procuraturii Anticorupţie, au descins, astăzi, în cinci centre de bacalaureat şi la domiciliul a patru persoane care facilitau transmiterea rezultatelor la teste, prin intermediul telefoanelor mobile. Două din aceste centre sînt amplasate în Chişinău, iar restul în raioanele Nisporeni, Făleşti şi Comrat, transmite MOLDPRES.

Bogdan Zumbreanu, şef-djunct de direcţie la CCCEC, a declarat, azi, la o conferinţă de presă, că, în procesul percheziţiei, au fost ridicate sute de telefoane mobile depistate asupra candidaţilor în momentul susţinerii examenelor, dar şi aruncate de către aceştia peste geamurile instituţiilor pentru a nu fi deconspiraţi. Totodată au fost ridicate şi calculatoare din apartamente, de unde se transmiteau răspunsurile la examenul la limba străină de astăzi. Verificările au fost efectuate după finalizarea examenelor.

Potrivit lui Zumbreanu, există probe în privinţa a 30 de persoane, dintre care profesori, studenţi şi rude ale absolvenţilor de licee, care transmiteau rezultatele testelor. S-a constatat că doi profesori au expediat răspunsuri şi anul trecut. Totodată, profesorii au tolerat utilizarea de către elevi a telefoanelor mobile şi ascunderea lor în cele mai intime locuri. Persoane reţinute vor fi audiate.

Săptămîna trecută, 15 profesori ai unui liceu din capitală au fost reţinuţi de CCCEC pentru că ofereau elevilor răspunsuri la examenul de limba şi literatura română, prin reţelele de socializare, contra sumei de 2200 de lei.  În urma acestor nereguli, trei preşedinţi ai centrelor de bacalaureat şi preşedintele unei comisii raionale de examene au fost demişi din funcţie, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md
 
< Precedent   Următor >