Acasă arrow Articole din presă arrow 3 200 euro pentru încetarea urmăririi penale şi atragerea la răspundere contravenţională
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
3 200 euro pentru încetarea urmăririi penale şi atragerea la răspundere contravenţională

 18.06.2012

O avocată stagiară din Chişinău a fost reţinută de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale “Nord” a CCCEC fiind bănuită de trafic de influenţă.

În fapt, ofiţerii anticorupţie au fost sesizaţi de către un cetăţean din mun. Bălţi, că o avocată stagiară ar pretinde de la el suma de 3 200 euro pentru influenţarea unor colaboratori ai organelor de drept în scopul favorizării atragerii la răspundere contavenţională, şi nu penală a denunţătorului care figura într-un dosar.

În rezultatul măsurilor operative de investigaţie a fost posibilă reţinerea bănuitei în flagrant delict în momentul primirii celor 3 200 euro marcaţi “mită CCCEC”.

În privinţa acesteia a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 326 al. 2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova – “trafic de influenţă”, dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă cu amendă de la 1 000 la 3 000 unităţi convemnţionale sau privaţiune de libertate de la 2 la 6 ani.

Actualmente bănuita este cercetată în stare de libertate.

www.ccccec.md

 
< Precedent   Următor >