Home arrow Newspaper Articles arrow Încă trei preşedinţi ai centrelor de BAC au fost demişi
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online

 

 

 
Content
Încă trei preşedinţi ai centrelor de BAC au fost demişi
Available only in romanian

18.06.2012

Încă  trei preşedinţi ai centrelor de bacalaureat din ţară au fost demişi, astăzi, după neregulile depistate la examenele de matematică şi de istorie, susţinute vinerea trecută. Anunţul a fost făcut, azi, de Mihail Şleahtiţchi, ministru al Educaţiei,  la o conferinţă de presă, transmite MOLDPRES.

Astfel, preşedintele centrului de bacalaureat din incinta liceului "Mihai Viteazul" din capitală, care a fost compromis cel mai mult, pe lîngă faptul că a fost destituit, a primit interdicţia de a mai ocupa pe viaţă această funcţie şi i s-a aplicat mustrare aspră. Totodată, cei opt asistenţi au fost excluşi din procesul de examene, iar însăşi instituţia de învăţămînt nu va putea servi drept centru de bacalaureat în următorii cinci ani. De asemenea, a fost demis preşedintele centrului de BAC de la liceul din satul Tabani, Briceni, cu suspendare din funcţia respectivă pentru trei ani, dar şi i s-a aplicat mustrare. La fel, preşedintele centrului de BAC de la liceul  "M. Eminescu" din Cimişlia a fost demis, iar 16 asistenţi - înlocuiţi.

În context, ministrul a anunţat că lucrările a 104  candidaţi care au fraudat examenul respectiv vor fi anulate, iar alte 10 teste sînt, la fel, examinate, în eventualitatea anulării.

Şleahtiţchi a afirmat că, pentru a preveni fraudele, la sesiunea de bacalaureat din anul viitor, în toate centrele de BAC vor fi instalate aparate de bruiaj, ceea ce va face imposibilă utilizarea telefoanelor mobile de către candidaţi. Totodată, anual, la sesiunea de vară, în universităţi locurile bugetare pentru studenţi vor fi reîmpărţite, la concurs, în baza reuşitei academice.

De la începutul sesiunii de bacalaureat, pînă în prezent, opt preşedinţi ai centrelor de BAC, un secretar şi un preşedinte al unei comisii raionale de examene au fost demişi, pentru tolerarea fraudelor la susţinerea examenelor, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md

 
< Prev   Next >