Acasă arrow Articole din presă arrow S-a demonstrat: Plahotniuc stă în spatele mai multor atacuri raider
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
S-a demonstrat: Plahotniuc stă în spatele mai multor atacuri raider

15.06.2012

Acum 2 ani, oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa au dezvăluit întregii țări schemele prin care Vladimir Plahotniuc i-a deposedat de acțiunile pe care le dețineau în cadrul mai multor companii. Atunci, lângă cei doi au apărut mai mulți oameni de afaceri, care s-au plâns și ei că ar fi fost furați de Plahotniuc. Încet-încet, toți cei care l-au acuzat atunci pe Plahotniuc, înafară de Victor și Viorel Țopa, au renunțat la acuzații, unii chiar începând să-i declare dragoste necondiționată lui Plahotniuc. Doar cei doi au mers mai departe, iar în schimb s-au ales cu ani grei de pușcărie, în urma unor sentințe ilegale, pronunțate de judecători care se află în slujba lui Plahotniuc.

În toată această perioada, lingăii de presă ai lui Plahotniuc i-au acuzat pe cei doi Țopa de reglări de conturi și tot felul de alte porcării, invocând ca principal motiv lipsa de probe. Și era greu să găsești probe, în condițiile în care Procuratura, CCCEC-ul și întregul sistem de justiție din această țară se află la cheremul lui Plahotniuc. Șeful CCCEC, Viorel Chetraru, chiar a recunoscut mai dăunăzi că l-a slujit până acum pe cel ce controlează Partidul Democrat.

Iată însă că, până la urmă, au apărut și primele dovezi clare în acest caz. Ieri, două curți de justiție din Marea Britanie au făcut publice actele care dovedesc că off-shore-ul care stă în spatele atacurilor raider de la Victoriabank, Banca de Economii și Asito este deținut în posesie 100% de către nimeni altul decât Vladimir Plahotniuc.

Acuma chiar vreau să mă delimitez total de toate acuzațiile, acum și dovedite, ale celor doi Țopa și să mă întreb, pentru a câta oară, în ce țară trăim și dacă există măcar un pic de justiție aici?

Pentru că iată, s-a fovedit clar că al 4-lea om în acest stat, conform funcției pe care o deține, este un criminal sadea, care a deposedat de acțiuni de zeci de milioane de lei doi oameni de afaceri. Mai mult chiar, acest individ supune unui atac raider continuu practic cea mai importantă companie din Moldova la care statul este încă (nu se știe până când) acționar majoritar. De luni bune se discută despre probleme de la Banca de Economii, chiar și Premierul și Ministrul Finanțelor au declarat că acolo este un atac raider clasic. Iată că acum s-a dovedit că Plahotniuc stă în spatele tuturor relelor de la Banca de Economii.

Ei bine, cum oare vor acționa acum Premierul Vlad Filat și Președintele Nicolae Timofti, acum, când le sunt puse în față dovezi clare prin care se demonstrează că Plahotniuc face tot posibilul să intre și în posesia Băncii de Economii? Vor lua ei măsuri sau vor tăcea chitic, așa cum au făcut-o de fiecare dată până acum?

Pentru că domnule Premier, domnule Președinte, deja întreaga Europă s-a convins că Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova nu este altceva decât un criminal, care raiderizează tot ce poftește, iar acest lucru îl face prin complicitatea statului Republica Moldova. Ne facem în continuare că plouă, simulând reforme în justiție și apropieri fantomatice de UE?


PS: Victor și Viorel Țopa au parte de tot respectul meu, pentru că ei cu riscul propriilor vieți nu au cedat la presiunile lui Plahotniuc, mergând până la capăt și iată, demonstrând că Plahotniuc este un criminal. Și cum le mulțumește statul Republica Moldova? Prin ani grei de pușcarie…

Alex Cozer, http://jurnal.md/ro/news/s-a-demonstrat-plahotniuc-sta-in-spatele-mai-multor-atacuri-raider-221470/
 
< Precedent   Următor >