Home arrow Newspaper Articles arrow Dosarul conducerii raionului Basarabeasca, bănuită de corupere pasivă, a fost transmis în judecată
Main Menu
Home
Newspaper Articles
Publications, Reports and Studies
Comments of TI - Moldova to draft normative acts
Legal framework
Decisions of the Court of Accounts
Activities
Reporting and Audit
ALAC/ Hotline
Media
Links
Contact us
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Subscribe
Unsubscribe

Who's online

 

 

 
Content
Dosarul conducerii raionului Basarabeasca, bănuită de corupere pasivă, a fost transmis în judecată
Available only in romanian

30.07.2012

Dosarul preşedintelui, vicepreşedintelui, precum şi altor doi funcţionari publici din cadrul administraţiei locale a raionului Basarabeasca, bănuiţi de către CCCEC şi Procuratura Anticorupţie de corupere pasivă, a fost expediat spre examinare în instanţa de judecată, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al CCCEC, ofiţerii anticorupţie au finalizat cercetarea cauzei penale iar procurorii au înaintat învinuirea şi au remis dosarul în judecată.

Persoanele cu funcţii de răspundere din cadrul Consiliului Raional Basarabeasca au pretins şi primit 20 000 lei de la un antreprenor pentru semnarea recepţiei finale a unui imobil. Reţinerea bănuiţilor a avut loc în incinta administraţiei publice locale în timpul partajării a 10 000 lei, care erau marcaţi "mită CCCEC".

În privinţa acestora a fost pornită o cauză penală. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă privaţiune de libertate de la 5 la 10 ani cu amendă de la 20 la 60 mii lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md
 
< Prev   Next >