Acasă arrow Articole din presă arrow Dosarul conducerii raionului Basarabeasca, bănuită de corupere pasivă, a fost transmis în judecată
Meniu Principal
Acasă
Articole din presă
Publicaţii, rapoarte şi cercetări
Comentarii TI - Moldova la proiecte de acte normative
Cadrul legal
Hotărârile Curţii de Conturi
Activităţi
Rapoarte şi audit
Linia Fierbinte / Consultatii
Media
Referiri
Informaţii de contact
 
 
INTR.gif
TI News Letter

ti-news


Abonare
Dezabonare

Cine e online

 

 

 
Conţinut
Dosarul conducerii raionului Basarabeasca, bănuită de corupere pasivă, a fost transmis în judecată

30.07.2012

Dosarul preşedintelui, vicepreşedintelui, precum şi altor doi funcţionari publici din cadrul administraţiei locale a raionului Basarabeasca, bănuiţi de către CCCEC şi Procuratura Anticorupţie de corupere pasivă, a fost expediat spre examinare în instanţa de judecată, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al CCCEC, ofiţerii anticorupţie au finalizat cercetarea cauzei penale iar procurorii au înaintat învinuirea şi au remis dosarul în judecată.

Persoanele cu funcţii de răspundere din cadrul Consiliului Raional Basarabeasca au pretins şi primit 20 000 lei de la un antreprenor pentru semnarea recepţiei finale a unui imobil. Reţinerea bănuiţilor a avut loc în incinta administraţiei publice locale în timpul partajării a 10 000 lei, care erau marcaţi "mită CCCEC".

În privinţa acestora a fost pornită o cauză penală. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă privaţiune de libertate de la 5 la 10 ani cu amendă de la 20 la 60 mii lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, notează MOLDPRES.

www.moldpres.md
 
< Precedent   Următor >