Atenție, concurs pentru jurnaliști: “Reflectarea corupției în presă”, ediția a X-a

Comunicat de presă

Transparency International Moldova și Asociația Presei Independente (API) lansează concursul „Reflectarea corupţiei în presa scrisă și presa on-line”.

Concursul este la a X-a ediție, fiind desfășurat de Transparency International Moldova pentru încurajarea reflectării argumentate a fenomenului corupţiei de către jurnalişti şi diminuarea toleranţei faţă de acest fenomen.

Condiții de participare

La concurs pot participa jurnaliști sau grupuri de jurnaliști care au realizat și publicat în presa scrisă (ziare, reviste) și/sau în presa on-line (portaluri, bloguri) articole sau investigații jurnalistice bine documentate, care au elucidat fenomenul corupţiei din Republica Moldova în ultimii patru ani (2017-2020).

Participanţii la concurs pot prezenta câte cel mult 5 articole, în limbile română sau rusă. Sunt acceptate doar articole în format text.

Evaluare și premiere

Articolele prezentate la concurs vor fi evaluate de un juriu, format din experți în jurnalism, investigații jurnalistice și anticorupție, în baza următoarelor criterii: profunzimea documentării, calitatea argumentării, abordarea etică, dezvoltarea atitudinii intolerante faţă de corupţie.

Cele mai bune articole vor fi incluse în publicația „Jurnaliștii contra corupției”, ediția a X-a, iar cel puțin trei dintre autori vor fi premiaţi.

Depunerea dosarelor

Dosarele depuse la concurs vor include în mod obligatoriu:

  • articolele propuse pentru concurs (doar textul în format word), cu indicarea instituției mass-media și a datei publicării;
  • acordul autorului/autorilor pentru publicarea articolului/articolelor în publicația „Jurnaliștii contra corupției” (în cazul în care vor fi selectate de juriul concursului);
  • CV-ul actualizat al autorului/autorilor.

Notă: dosarele incomplete sau cele care nu corespund condițiilor de participare nu vor fi acceptate.

Dosarele vor fi transmise în format electronic la adresa electronică api@api.md cu mențiunea „Reflectarea coruptiei in presa” până la data de 20 octombrie 2020, ora 18.00.

Telefon pentru relații: 022/220996

Acest concurs este organizat în cadrul proiectului „Mobilizarea societății civile pentru monitorizarea integrității publice și a activităților anticorupție în Moldova”, implementat de Transparency International Moldova și finanțat de Ambasada SUA la Chișinău, Secția INL.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*